Explorers (15 t/m 18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen of buitenland. Zij gaan zwerven in Duitsland, op kamp in Luxemburg of op avontuur ergens in Nederland. Ook organiseren Explorers spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten voor zichzelf en voor de jongere kinderen bij onze scoutinggroep.

Explorers organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zij worden daarin begeleid door een team van jong volwassenen die een grote rugtas met kennis en vaardigheden op het gebied van outdoor en organiseren van activiteiten. Daarnaast worden er allerlei meerdaagse buitenactiviteiten in weekenden en vakanties gepland.

Bij Kagiwepi hebben we twee Explorergroepen:

  • De vrijdagavond Explorers komen wekelijks op vrijdagavond van 19:30 tot 21:30 bij elkaar in ons clubhuis.
  • De zaterdagmiddag Explorers komen wekelijks op zaterdagmiddag van 16:00 tot 18:00 bij elkaar in ons clubhuis.

De grootte van beide groepen is ongeveer 16 kinderen. Samen met de hele groep zijn ze verantwoordelijk voor het programma, wat ze in kleinere afwisselende comités voorbereiden. Zo ontstaat een heel divers programma, waarbij er voor iedereen wat tussen zit.

Iedereen mag drie keer gratis komen kijken. Daarna mag je besluiten om lid te worden en maken we afspraken over een scoutfit en dergelijke.
Contributie informatie ( 2024: €125.00 )


Contributie

De contibutie voor 2024 bedraagt € 125.00.
Dit bedrag wordt ieder jaar heroverwogen, maar stijgt vaak alleen mee met de inflatie. Met dit geld word het lidmaatschap van Scouting Nederland betaald, onderhoud van het clubhuis & materiaal, en gaat er een deel naar de speltak van uw kind zodat zij leuke en uitdagende opkomsten kunnen organiseren.
Om verwarring te voorkomen: Al onze leiding, bestuur en andere vrijwilligers zijn op vrijwillige basis verbonden aan de vereniging en ontvangen hier dan ook geen vergoeding voor.

Let op: er is geen restitutie van reeds betaalde contributie mogelijk.

Haarlemmermeer doet Mee

Wanneer u moet rondkomen van een minimuminkomen en één (of meerdere) kind(eren) heeft die willen sporten of bijvoorbeeld op muziekles of scouting willen, dan kunt u gebruik maken van de gemeentelijke regeling ‘Haarlemmermeer doet Mee’. Wij als Scouting Kagiwepi verlenen graag onze medewerking aan deze regeling welke, in opdracht van de gemeente, wordt uitgevoerd door Stichting Leergeld Haarlemmermeer en het Jeugdsportfonds Haarlemmermeer. Voor meer informatie over ‘Haarlemmermeer doet Mee’ zie: https://haarlemmermeergemeente.nl/jong-haarlemmermeer-doet-mee.Scouting Kagiwepi
KvK: 34294676
© 2024